Nous Contenidors per a la Recollida d’Olis Domèstics Residuals

NOUS CONTENIDORS PER A LA RECOLLIDA D’OLIS RESIDUALS DOMÈSTICS EMBOTELLATS 

L’Ajuntament de Castellfollit de la Roca aposta per la separació de residus instal·lant contenidors per a la recollida d’olis vegetals domèstics residuals

DIPOSITA L’OLI VEGETAL RESIDUAL EN QUALSEVOL AMPOLLA DE PLÀSTIC BUIDA DISPONIBLE

Per començar a reciclar l’oli només necessites una ampolla de plàstic buida (com les de refresc o d’aigua) on abocar-hi l’oli.

Es pot reciclar qualsevol oli d’origen vegetal, com l’oli d’oliva, de gira-sol, de soja, etc. que es fa servir per cuinar. Quan tinguis l’ampolla plena, llença-la al contenidor per a oli residual.

 

SITUACIÓ DELS CONTENIDORS

  • Àrea de la Plaça Filadores
  • Àrea d’Hicasa

AVANTATGES DEL RECICLATGE DE L’OLI VEGETAL

Guanyarem en Natura

L’oli residual contamina les aigües. Cada litre d’oli pot contaminar-ne fins a mil litres. L’oli no permet que l’oxigen arribi a l’aigua i això altera els ecosistemes aquàtics (peixos, algues, ocells).

Guanyarem en estalvi 

L’oli usat que s’aboca per l’aigüera malmet les canonades i la xarxa de sanejament. A ,més. provoca moltes avaries a les depuradores, ja que la presència d’oli a l’aigua dificulta la seva depuració. Si reciclem l’oli, estalviarem en el manteniment d’aquestes instal·lacions.

Guanyarem en mobilitat 

Reciclant l’oli usat ajudarem a preservar el medi ambient fomentant així el seu ús com a combustible biodièsel

El biodièsel és un biocombustible no tòxic amb les mateixes característiques que el dièsel. És un combustible net i que es pot fer servir en qualsevol tipus de vehicle i dièsel. Produeix un 80% menys d’emissions que el petroli i és un recurs renovable