Participació Ciutadana

La participació ciutadana al municipi

Des de fa uns anys l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca té la voluntat d’impulsar processos de participació ciutadana al municipi per tal que les persones puguin ser més part de la presa de decisions públiques.
Aquest és un procés d’aprenentatge pels diversos agents presents a la comunitat, des del sector públic, al sector privat, com per la societat civil i el teixit associatiu. I és important que sigui un procés transparent, clar i accessible pel conjunt de la població.


Objectius del procés participatiu

Del procés participatiu que s’impulsa en destaquem 4 objectius específics:

  • Despertar i recuperar el sentiment de pertinença i la identitat comunitària del municipi
  • Obrir espais de participació inclusius, que permetin el diàleg entre les diverses veus
  • Catalitzar la presa de corresponsabilitat de la població en un procés d’obertura de l’ajuntament
  • Produir col·lectivament un reglament de participació ciutadana.

Calendari 

El procés participatiu va iniciar a l’estiu de 2021 i continuarà durant aquest 2022, és un procés obert a totes les persones interessades a fer propostes que donin resposta a reptes municipals concrets: per exemple la transició energètica, la revitalització de l’economia local, l’habitatge, o el relleu generacional al poble, entre d’altres.


Com participar?

Si tens ganes de sumar-te, pregunta a les persones del teu voltant si estan implicats/implicades en algun espai de treball. També pots contactar amb en Roger Santaló, regidor de l’ajuntament, o bé enviar un correu a carla@resilience.earth