Participació Ciutadana

La participació ciutadana al municipi

Des de fa uns anys l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca té la voluntat d’impulsar processos de participació ciutadana al municipi per tal que les persones puguin ser més part de la presa de decisions públiques.
Aquest és un procés d’aprenentatge pels diversos agents presents a la comunitat, des del sector públic, al sector privat, com per la societat civil i el teixit associatiu. I és important que sigui un procés transparent, clar i accessible pel conjunt de la població.


Objectius del procés participatiu

Del procés participatiu que s’impulsa en destaquem 4 objectius específics:

  • Despertar i recuperar el sentiment de pertinença i la identitat comunitària del municipi
  • Obrir espais de participació inclusius, que permetin el diàleg entre les diverses veus
  • Catalitzar la presa de corresponsabilitat de la població en un procés d’obertura de l’ajuntament
  • Produir col·lectivament un reglament de participació ciutadana.

El Consell de Poble

El Consell de Poble a Castellfollit de la Roca es crea a principis del 2023 després d’un període de consultes amb diferents sectors del poble i d’unes eleccions sense candidatura. El resultat d’aquest procés és l’elecció de 8 persones encarregades de representar la voluntat del poble, que juntament amb 2 regidories de l’ajuntament i 1 tècnic formen l’actual Consell de Poble.


Com participar?

Si tens ganes de sumar-te, pregunta a les persones del teu voltant si estan implicats/implicades en algun espai de treball. També pots contactar amb l’Ivan Masmitjà, regidor de l’ajuntament, o bé enviar un correu a carla@resilience.earth