ES POSA EN MARXA LA INSTAL·LACIÓ FOTOVOLTAICA D’AUTOCONSUM A L’EDIFICI DE L’AJUNTAMENT DE CASTELLFOLLIT DE LA ROCA

Aquestes darreres setmanes s’ha posat en funcionament la instal·lació solar fotovoltaica d’autoconsum que dona servei a aquest equipament.

Està format per un camp generador de 6.840 Wp constituït per 18 mòduls de 380 Wp col·locats en dos grups, a les dues cobertes sud i sudest de l’edifici. plaques

Disposa d’un inversor trifàsic de 6 kW, que transforma el corrent continu dels mòduls a corrent altern, amb dues entrades per a cada grup de mòduls, situats a les cobertes amb diferents orientacions. plaques 2

Aquesta instal·lació funciona amb els nous sistemes que permet el recent RD 244/2019, que és el mode d’autoconsum amb  compensació d’energia, on l’energia generada que no s’autoconsumeix en el mateix moment a l’edifici és injectada a la xarxa elèctrica per tal que la consumeixin els veïns més propers a aquesta instal·lació.

FullSizeRender (20)

Aquest kWh excedents seran compensats per  la comercialitzadora elèctrica en la factura mensual de l’edifici, en la part corresponent al cost de l’energia que s’ha obtingut de la xarxa en els moments on el consum ha estat superior a la generació.

Aquesta instal·lació està telegestionada, pel que es pot seguir el funcionament i evolució del percentatge d’autoconsum i altres paràmetres.

El cost de la instal·lació ha estat de 15.357,9€ que ha estat finançat en un 75% pel Programa del Pla a l’Acció – Línia 5 de la Diputació de Girona, per efectuar accions per lluitar contra el canvi climàtic, la implantació de les energia renovables i eficiència energètica, incloses en el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible, que té com a objectiu reduir les emissions dels gasos d’efecte hivernacle. I forma part d’un seguit d’actuacions que porta a terme l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca per millorar l’eficiència energètica dels seus equipaments.

Aquesta instal·lació podrà generar uns 8.550 kWh a l’any, el que  permetrà un estalvi d’1,81 tn de CO2.

D’aquest kWh s’estima que uns 6.350 kWh es podran autoconsum en el mateix moment a l’edifici, suposant un estalvi directe d’uns 915€. I pels 2.200 kWh que s’injectaran a la xarxa, permetran una compensació d’uns 160€/any, pel que l’estalvi total serà d’uns 1.075 €.

 

diputacio_girona   logo Ajuntament Castellfollit