SUBVENCIÓ DIPUTACIÓ GIRONA “PLA A L’ACCIÓ L-1 ANYS 2020-2021”

L’Ajuntament de Castellfollit de la Roca, des del 2012 està portant a terme la comptabilitat energètica del municipi analitzant les factures de tots els equipaments municipals i enllumenat públic per tal de realitzar les actuacions necessàries per aconseguir el màxim d’estalvi possible i la reducció de les emissions de CO2.

Amb aquest treballs de comptabilitat energètica s’analitzen diferents aspectes:

  • La potència contractada per detectar si és correcte d’acord amb les necessitats de l’equipament i, si es disposen de maxímetre, si és correcte la facturació que s’aplica, propostes de millora i/o reducció,…
  • Energia reactiva, per determinar si els consums de reactiva en els quadres que els correspon, són elevats i hi ha penalització i aquesta justifiqui la instal·lació d’un sistema de correcció.
  • Control de les lectures, per detectar si els consums són correctes amb el comportament normal de l’equipament.
  • Control d’aplicació correcte de tarifes i preus, d’acord amb els contractes.
  • Planificar actuacions de millora i implementació de mesures d’estalvi, eficiència energètica i implementació d’energies renovables.
  • Fer el seguiment de les actuacions efectuades i el grau de compliment dels objectius de reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

 

El cost de la realització d’aquesta comptabilitat energètica per als anys 2020 i 2021 és de 1.200€, dels quals la Diputació de Girona aportarà un total de 787,50€ dins del programa “del Pla a l’Acció 2020-2021- Línia 1”, per complir els objectius de reducció de les emissions de CO2.